Minister om manglende udbetalinger: Kopenhagen Fur er en del af problemet

Kopenhagen Fur, insisterer i modsætning til staten på at få del i penge, de har til gode hos minkavlere, før de lander på minkavlerens konti. Det er med til at forhale udbetalingsprocessen, mener landbrugsminister.

Landbrugsminister Rasmus Prehn mener, at Kopenhagen Fur er med til at trække betalingsprocessen til minkavlere ud, når de som kreditor gør krav på sin del frem for at vente.

Det skriver Avisen Danmark.

Minkavlerne kan ikke få overført penge, da kreditorer, som Kopenhagen Fur, med penge til gode, kommer i første række. Ministeren mener derfor, at Kopenhagen Fur bør vente på sine penge, lige som det er tilfældet for det Staten.

"Når vi sidder parat og vil overføre penge fra Fødevarestyrelsen til den enkelte minkavler, siger det, ”blinke, blinke, blinke, det må vi ikke, før vi er sikre på, at de kreditorer, der har penge tilgode, får dem”, siger han

I modsætning til Kopenhagen Fur har et politisk flertal besluttet, at det offentlige i første omgang skal se bort fra de penge, de har til gode hos minkavlerne for at sikre, at det går hurtigere med en udbetaling. Den gæld venter man i stedet med at afregne. Men hos Kopenhagen Fur afviser bestyrelsesformand Tage Pedersen at følge statens eksempel. 

Tage Pedersen mener, at hvis de gjorde det risikerer selskabet ikke at få deres penge.

 

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle