Minkavlere: En million døde dyr gør ondt - men er det rigtige

Tung beslutning, men mennesker kommer først, påpeger pelsdyravlernes formand.

De danske minkavlere bakker op om regeringens beslutning om at aflive dyrene i op mod 100 minkbesætninger på grund af coronasmitte, selv om det gør ondt på de berørte avlere. 

Sådan lyder det fra Tage Pedersen, der er formand for Danske Minkavlere. 

"Det er en tung beslutning, regeringen har truffet. Men vi bakker fuldstændig op. I de seneste uger har vi alle oplevet, at stadig flere farme i Nordjylland er blevet smittet, og ingen har kunnet forklare stigningen". 

"Menneskers sundhed må komme først. Vi ønsker ikke som erhverv at være kilde til angst i lokalsamfundet", siger Tage Pedersen i en pressemeddelelse. 

Regeringen har besluttet at aflive dyr i op mod 100 minkbesætninger, efter at der er registreret smitte i 41 besætninger i Nordjylland og på Læsø. 

Minkfarme i en radius af otte kilometer fra smittede farme skal have aflivet deres mink - også selv om der ikke er fundet smitte. 

Tage Pedersen fortæller, at de seneste uger har været hårde for de avlere, som har været ramt af coronavirus. 

"Usikkerheden har været altopslugende for de enkelte avlere, medarbejdere og deres familier".

"Nogle af mine medlemmer har måttet passe deres dyr, mens de selv har været meget syge af corona", siger Tage Pedersen. 

Kender endnu ikke kompensation

De berørte minkavlere vil blive kompenseret for, at deres dyr skal aflives. 

Den præcise ordning er ikke på plads, men Tage Pedersen forventer, at der vil være gode muligheder for de berørte avlere til at fortsætte deres produktionen i fremtiden. 

"Det her burde forhåbentlig ikke påvirke fremtiden, hvis de får en kompensation, som gør, at de er stillet som os, der ikke har sygdommen", siger Tage Pedersen. 

Der er ifølge Danske Minkavlere 942 minkfarme i Danmark. Dermed er det mere end hver tiende, som skal aflive samtlige mink. 
/ritzau/

Emneord

coronavirus , Top2 , coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle