To minkfarme undersøges for corona

Fødevarestyrelsen undersøger lige nu to minkfarme for smitte med corona-virus.

To minkfarme er lige nu under mistanke for smitte med corona.

De to farme er underlagt offentligt tilsyn af Fødevarestyrelsen, der er ved at undersøge minkfarmene for smitte. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Den ene farm ligger i Slagelse Kommune og bliver undersøgt på baggrund af en henvendelse fra sundhedsmyndighederne, oplyser Fødevarestyrelsen. Det betyder typisk, at en person med tilknytning til farmen er testet positiv, hvorfor man også tjekker besætningen.

Den anden farm ligger i Hjørring Kommune og undersøges, fordi man har fundet corona i døde mink.

"Vi gennemfører p.t. undersøgelser for at klarlægge om de pågældende minkfarme er smittet med COVID-19", fortæller veterinær udviklingschef i Fødevarestyrelsen Sten Mortensen.

Fødevarestyrelsen lavede i juli 2020 en stikprøvekontrol af 10 procent af de danske minkfarme, hvoraf ingen af de 125 undersøgte minkbesætninger var smittede.

Siden har regeringen vedtaget et nyt overvågningsprogram af samtlige danske minkfarme. 

Det betød, at alle danske minkfarme skulle indsende prøver fra fem døde mink til test for virussen i en af ugerne 30, 31 og 32.

De farme, som blev testet i uge 30 er i denne uge ved at blive testet for anden gang.

I alt har tre minkbesætninger været smittet med corona. Alle tre besætningerne er aflivet. Derudover er ydligere to farme blevet undersøgt, men begge fundet fri for sygdommen. Det er nu to andre farme, der undersøges.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle