Niels fra Skive dater på tv: Der er for få kvinder i byen

I størstedelen af landets kommuner er de unge mænd i overtal - kun i de store byer er fordelingen mere lige.

Der er ikke noget at sige til, at landmænd sæson efter sæson har brug for TV2's hjælp til at finde kærligheden i programmet Landmand søger kærlighed. 

I 69 af landets 98 kommuner er der nemlig mindst 10 procent flere mænd i 20'erne, end der jævnaldrende kvinder, skriver TV2, der har kigget på tal fra Danmarks Statistik.

De få kommuner, hvor kvinderne er i overtal, centrerer sig om de store byer som Aarhus og København.

Lektor og kønsforsker ved RUC Kenneth Reinicke forklarer overfor TV2, at kvinderne søger ind til byen for at komme nærmere flere kulturtilbud, højere uddannelse og jobs, mens mændene bliver tilbage i lokalområdet.

"Nogle bliver selvfølgelig også på grund af stor kærlighed til naturen og hjemstavnen. Og selvom man bor der, kan man jo godt have en kæreste i en anden kommune", siger Kenneth Reinicke.

Den 25-årige landmand Niels Kjær Sørensen kommer fra Skive, hvor der bor 28 procent flere mænd i 20'erne end kvinder, og han har nu taget konsekvensen og meldt sig til programmet Landmand søger kærlighed i jagten på en partner.

"Jeg har altid syntes, der var for få kvinder i byen i Skive, og antallet falder helt sikkert. Det kan man godt se og mærke generelt", siger han til TV2.

Skive Kommune bliver overgået af Norddjurs, Langeland og Billund, hvor de unge mænd er i overtal med henholdsvis 33,37, 33,06 og 30,75 procent ifølge Danmarks Statistik.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle