Nu er 10.000 hektar med julegrønt certificeret

Certificerede juletræer og klippegrønt eksporteres som aldrig før. I år er det danske areal med juletræer steget 26 procent og arealet med klippegrønt 538 procent.

DaFirmaet AgroManagement, som certificerer juletræer og klippegrønt, har i år haft en øget tilgang af danske arealer med certificerede juletræer på 26 procent, mens klippegrønt er eksploderet med en stigning på hele 538 procent. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.  Forklaringen ligger i, at især grossisterne nu for alvor efterspørger, at producenterne er certificeret, hedder det.

Den foretrukne standard er GLOBALG.A.P., som bl.a. stiller krav til dokumenteret brug af plantebeskyttelsesmidler og gødning, sikre arbejdsforhold og dokumentation af fornuftige produktionsmetoder.

Tallene dækker over en stigning i arealet hos allerede certificerede producenter, samt 56 nytilkomne producenter, som har valgt at få deres træer certificeret i 2014. Det samlede certificerede areal i Danmark er således 7.840 hektar med juletræer og 2.039 hektar med klippegrønt, fordelt på 142 producenter.

Branchen startede for bare tre år siden med at blive certificeret, da man forudså, at krav om certificering kunne opstå som følge af et øget udbud.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle