Ny direktør skal genoprette JH Staldservice

JH Staldservice har ansat ny adm. direktør.

For et år siden gik JH Staldservice i Holstebro konkurs.

To lokale rigmænd, Gert Normann Andersen og sønnen Rasmus Normann Andersen, købte herefter hele virksomheden - lige fra biogas og energidelen til staldservice og forsuring.

Nu har JH Staldservice fået en ny adm. direktør. Det er Lars Rahbæk, som tidligere har haft en karriere i fiskeindustrien, blandt andet hos Aller Aqua, BioMar og Frea.

Han overtager direktørposten efter den tidligere ejer Ken Hyldgård, der fortsætter som salgs- og udviklingsdirektør.

Første regnskab for den nystiftede virksomhed blev offentliggjort lige inden jul. Resultatet var et underskud på 1,7 mio. kr., hvilket ledelsen betegnede som utilfredsstillende, men forventeligt.

De nye ejere - der har skabt en stor formue på offshorebranchen - har ifølge regnskabsberetningen tilkendegivet, at de stiller kapital til rådighed for fortsat drift.

Den nye direktørudnævnelse er ikke udspringet af underskuddet, men har været et ønske lige siden overtagelsen for et år siden, siger Lars Rahbæk.

"Man har egentlig ønsket helt fra overtagelsen at have en decideret direktør med ledelseserfaring ind på den post, og det har sådan set også været et ønske fra Ken, der gerne vil fokusere på udvikling og salg, især fordi der er gode muligheder på nogle eksportmuligheder", siger Lars Rahbæk.

Det har kostet på kundesiden, at virksomheden gik konkurs sidste år, siger Lars Rahbæk.

"Der mangler simpelthen omsætning og indtjening. Det skal simpelthen boostes. Så har der også været omkostninger i forbindelse med et nyt ERP-system og konsulenter i forbindelse med det", forklarer Lars Rahbæk.

"Vi skal have en højere omsætning på det danske marked, og hele konkursen har jo givet noget usikkerhed, og det betød, at der faldt noget omsætning væk. Men der, hvor den store omsætning, skal komme på sigt er på eksportmarkederne. Det er især inden for EU, men der er også markeder uden for EU, der begynder at røre på sig", siger Lars Rahbæk.

På eksportmarkedet er det især salg af gylleforsuring og strømaskiner, der er stort potentiale i, siger direktøren. På hjemmemarkedet er det også monterings- og servicedelen, som skal øges.

Aktuelt ligger salget stille for JH Staldservice, og én af opgaverne for Lars Rahbæk er netop at afklare, hvad der skal blive - og hvad der potentielt skal skæres væk.

"Det er klart, at der skal laves nogle prioriteringer. Vi kan ikke skyde til både højere og venstre", siger Lars Rahbæk.

Det tredje ben - energi- og biogas - er endnu uafklaret, siger Lars Rahbæk.

"Det er for tidligt at udtale sig helt konkret om det", siger Lars Rahbæk.

En anden kerneopgave for ham er at sænke omkostningsniveaet. Det skal implementeringen af ERP-systemet blandt andet hjælpe med.

Et andet fokuspunkt er at reducere lagrene, så mindre kapital bindes. JH Staldservice er forhandler og lagerførende af blandt andet GEA/Mullerup, LJM, Scanregn, Skiold og andre agroproducenter.

 

Faktaboks

JH Staldservice har siden starten i 1983 arbejdet med salg, service og reparation af fodrings- og udmugningsanlæg, gyllepumper, omrørere, siloer og snegle m.m.

Siden er flere forhandlinger kommet til og sideløbende har virksomheden også udviklet en række egenprodukter, bl.a. automatiserede strømaskiner og miljøteknologier til reduktion af bl.a. lugt og ammoniakfordampning fra landbruget.

Produkterne sælges både som enkeltløsninger og totalløsninger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle