Ny fosforregulering vil koste biogasbranchen 150 mio. kr. årligt

Nye beregninger viser, at den nye fosforregulering vil koste biogasbranchen mere end 150 millioner kroner om året. Det skriver EnergiWatch.

Det vil betyde en ekstraregning til biogasbranchen på 150 millioner kroner om året, efter at den nye fosforregulering trådte i kraft i august sidste år.

Regningen svarer til en reduktion på 10 procent af den støtte, branchen modtager.

Det skriver EnergiWatch.

”Vi er helt klar på at levere løsninger og nedbringe omkostningerne til at producere biogas. I en tid op til et kommende energiforlig, hvor det er naturligt, at størrelsen af støtten diskuteres flittigt, er det også vigtigt at huske på, at de nye fosforregler i praksis betyder, at støtten allerede er beskåret med 10 procent”, siger Ole Hvelplund, der er direktør for NGF Nature Energy, til EnergiWatch.

Ekstraregningen på 150 millioner kroner kommer fra omkostninger, der er forbundet med, at biogasanlæggene skal separere og fordele den fosfor i gødningen, der er tilbage, efter at biogassen er udvundet.

Eksempelvis vil det her være nødvendigt at eksportere fosfor ud af husdyrtætte områder. Det er blandt andet i Syd-, Vest- og Nordjylland.

Det er nødvendigt for biogasselskaberne at investere for at kunne udskille fosforen fra gødningen, så det er nemmere at transportere rundt i Danmark. Og det er netop regningen til udskilning og transport, der samlet set runder de 150 millioner kroner årligt – en omkostning, som biogasanlæggene ikke kompenseres for.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle