Ny naturpræsident: Tegnede dødningehoveder på mælkekartoner

Danmarks Naturfredningsforenings nye præsident fortæller om kemikalier, drikkevand og at tegne dødningehoveder på mælk, der ikke har det røde Ø-mærke.

Enhedslistens landbrugs- og miljøordfører Maria Reumert Gjerding blev i går med stort flertal valgt som ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Maria Reumert Gjerding fik 134 stemmer, mens hendes modkandidat Rune Kjærgaard Lange, fik 52 stemmer.

På Enhedslistens hjemmeside fortæller Marie Reumert Gjerding om nogle af sine synspunkter. Der lyder det blandt andet:

Om truede arter og ikke-økologisk mælk:
”Som barn havde (jeg) en særlig radar, der opfangede alle nyhedshistorier om miljøproblemer, truede dyrearter og menneskehedens ubæredygtige adfærd. Jeg var bekymret over drikkevandet, sparede sammen til at købe regnskov, og så snart økologi kom frem, tegnede jeg dødningehoveder på mælkekartonerne i køleskabet, hvis de ikke bar det røde ø-mærke”.
”I dag er mit politiske projekt fortsat at kæmpe for den klode, vi lever på.”

Om miljø og arbejdspladser:
”Vi skal skabe arbejdspladser til de mange mennesker, der på grund af krisen har mistet deres job. Og vi skal tage hånd om den klima- og ressourcekrise, der truer med at ødelægge vores klode”.

Om økonomisk vækst:
Fortsat økonomisk vækst er uforenelig med en løsning på klima og miljøkrisen. Vi skal derfor gentænke den måde, vi lever, arbejder og forbruger på.

Om kemikalier:
”Jeg vil arbejde for, at farlige og sundhedsskadelige kemikalier i forbrugerprodukter bliver forbudt,” ”EU lytter for meget til kemikalieindustriens lobbyister” og ”Hvis der ikke gribes ind over for de farlige kemikalier på EU-plan, så skal vi tage førertrøjen på i Danmark og gennemføre vores egne, nationale forbud”.

Landbrug & Fødevarers adm. direktør Karen Hækkerup, hilser DNs nye præsident velkommen:
"Jeg vil gerne ønske Maria Gjerding tillykke med valget. Jeg kender hende som en konstruktiv person, og det håber jeg at opleve i vores fremtidige dialoger og samarbejde,” siger Karen Hækkerup.

Ud over at være Enhedslistens landbrugs- og miljøordfører, er Maria Reumert Gjerding også partiets klima- og dyrevelfærdsordfører.

Med valget som formand for Danmarks Naturfredningsforening forlader hun Folketinget og melder sig ud af partiet, skriver altinget.dk.

Biografi (kilde enhedslisten.dk):

- Født i København 3. august 1978.
- Opvokset i Københavns Nordvestkvarter med tre yngre søskende, to brødre og en søster.
- Uddannet i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier fra RUC.
- Arbejdede nogle år i den danske virksomhed Biosa Danmark med bl.a. produktudvikling og internationale projekter.
- I 2008 blev hun ansat som politisk rådgiver for Enhedslistens folketingsgruppe inden for områderne miljø-, klima og landbrugspolitik.
- Folketingskandidat for Enhedslisten i Nordsjællands Storkreds.
- Gift med Christoffer, som hun har to drenge sammen med.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle