Ny platform vil gøre kornhandel mere enkel og fair for landmænd

Prisvindende iværksættere kan nu endelig åbne deres platform for kornhandel for landmænd og handelshuse.

Find en sælger - eller en køber - af dit korn. Og få den samlede pris med det samme, leveret helt hjem til siloen. Det er visionen for den internetbaserede platform Commoditrader, som to unge iværksættere i dag nu kan åbne for.

Visionen er at gøre handel med afgrøder enklere for både købere og sælgere. Og skabe gennemsigtighed, melder den ene af de to kvinder bag, Ida Boesen.

"I dag er det svært at sammenligne priser for landmænd. Man skal have regnet logistikken ind i prisen fra hver enkelt leverandør. Men i vores platform ligger logistikken som en del af den endelige pris hjem til dig selv, og man vil have væsentlig lettere ved at få overblik og sammenligne priser", fortæller Ida Boesen.

Vil skabe åbne og gennemsigtige priser

Forud for lanceringen onsdag morgen ligger mange måneders udviklingsarbejde. Og også promovering - der medførte en pris for bedste innovation på efterårets Vækst'18-konference på Bygholm i september. De seneste måneder har 80 landbrug og handelshuse testet platformen. Men nu åbnes der altså i dag for alle.

"Vi mener, at det er tiltrængt at få belyst, hvad det er for priser, man handler til og på hvilke vilkår. Efter hvad vi hører, ringer de fleste landmænd i dag tre steder hen for at få priser. Så det er begrænset, hvor meget prissammenligning, man har. Man lukker ikke andre ind og lader dem byde på ens aktivitet i markedet. Jo flere, man kan få om budet, jo mere sætter prisen sig rigtigt", mener Ida Boesen.

Hun peger især på, at nogle landmænd qua deres størrelse bør kunne handle mere direkte og på bedre vilkår.

"Priserne er nogle andre i engrosmarkedet, end ud til landmændene. Platformen vil kunne minimere den afstand, der er mellem køber og sælger og facilitetere mere direkte handler", mener hun.

Markedspladsen er gratis at handle på for både køber og sælger. Commoditrader vil i stedet tjene penge på at sælge services omkring handlen. For eksempel at formidle logistikløsningerne omkring transporten af afgrøderne. Eller som man stadig udvikler på, sælge kreditforsikringer eller -vurderinger af køber eller sælger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle