Commoditrader vinder Løvens Hule med knivskarp digital markedsplads

Vinderen af konferencen Vækst 2018' innovationskonkurrence er den digitale platform for grovvarehandel Commoditrader.

Det blev den digitale platform for grovvarehandel Commoditrader, der løb med sejren i 'Løvens Hule' til LandbrugsMedierne og Yaras konference Vækst'18. 

En digital platform, der skal gøre grovvarehandel i landbruget digtital.

"Vi vil effektivisere landbrugshandlen og gøre afstand fra producent til endelige aftager kortere. Vi skaber en sikker platform for alle aktører i landbruget, hvor de gennemsigtigt, let og sikkert kan handle med hinanden", fortæller Ida Boesen, der sammen med Julie Fahler har udviklet platformen og virksomheden.

Efter at fire virksomheder havde præsenteret deres forretningskoncept, blev det en enstemmig beslutning om vinderen fra det skarpe dommerpanel, bestående af tre fremtrædende direktører fra den danske erhvervsscene.

"Vi har valgt dem, som vi synes, tænker mest innovativt, og som leverede en virkelig god præstation her på dagen", siger dommer Helle Bro fra kommunikationsbureauet Bro.  

Hver deltager i konkurrencen fik to minutter til at præsentere sit koncept foran et skarpt dommerpanel bestående af tre fremtrædende direktører fra den danske erhversscene.

Herefter fik dommerne tid til at udfritte deltagerne om deres spændende forretningskoncepter, hvor alle fire virksomheder fik bred mulighed for at uddybe deres koncept.

Bredt felt af nytænkning

De fire virksomheder i konkurrencen er ikke nødvendigvis purunge, men har alle bidraget med nye idéer, som har potentialet til at præge fremtidens landbrugsindustri.

"Vi har forsøgt at udvælge virksomheder, der har noget forskelligt at byde på. Vi ser selvfølgelig nogle tendenser omkring databrug, men jeg synes, at der er ekstremt stor spændvidde i vores fire kandidater", siger direktøren for Dansk Agroindustri, Claus Hermansen, der er medarrangør af konkurrencen.

 "Fremtiden er digital. Det er præcisionsteknologi, data og elektroniske redskaber. Den type arbejde er spændende for den nuværende, men især for den fremtidige arbejdskraft. Vi skal derfor pleje innovationen i landbruget, så vi bliver ved med at være relevante", forklarer Claus Hermansen.

Vinderen bliver tildelt en gratis stand på dette års Agromania, der er en selvstændig udstilling på Agromek. Agromania området fremviser og samler de idéer, der skal forme fremtidens landbrug, og her kommer man i selvskab med robotteknologi og nogle af landets skarpeste tech-virksomheder.

Derudover vinder den bedste virksomhed en periode med gratis annoncering i LandbrugsAvisen

De øvrige deltagere i konkurrencen var Faunaphotonics, Nordtec Optomatic og WildDetect.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle