Ny udvikling: Borgmester vil betale for bomanlæg ved omstridt overskæring

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og socialdemokraternes gruppeformand Søren Heidi Lambertsen(S) er klar til at punge ud for en del af omkostningerne ved at opføre et bomanlæg på Hillerup Markvej - hvis Banedanmark vel at mærke er interesseret i dialog.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen har gennem hele forløbet om den omstridte jernbaneoverskæring ved Ribe erklæret sin fulde forståelse og sympati for de lokale landmænd og og beboere, der i den seneste uge har blokeret for Banedanmarks forsøg på at nedlægge overskæringen.

Og nu melder han sig via sin Facebookside klar til at betale en del af omkostningerne ved at etablere et bomanlæg på markvejen.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Og - skulle etableringsomkostningerne til to plasticbomme og et par motorer overstige omkostningerne til at lukke vejen, etablere vendepladser i begge sider, fjerne sikringsanlægget osv - ja, så er jeg sikker på vi også finder en løsning på det", skriver han på sin Facebookside.

Tilsvarende melder Socialdemokraterne i Esbjerg Kommune i dag også ud, at man er villig til at bidrage økonomisk, hvis det giver en løsning på kontroversen.

"Socialdemokraterne er klar til at se på en løsning, hvor kommunen sætter bomme op ved overskæringen og betaler, hvad det koster. Det er helt vanvittigt, hvad der foregår lige nu, og vi vil gerne være med til at få undersøgt, hvordan det kan lade sig gøre. Vi vil gerne være med, og jeg er overbevist om, at vi kan få landet en aftale, siger socialdemokraternes gruppeformand, Søren Heide Lambertsen, til JV.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle