Nyansat dyrlæge: Der er en kløft mellem land og by

Liv Toudal Rath er startet direkte hos LVK Fjerkræ efter færdiggjort uddannelse som dyrlæge. Det var et naturligt valg for hende at havne i fødevareklyngen.

”Den kommunikationskløft, der er mellem land og by gør, at mange forbrugere har svært ved at forbinde de pænt udskårne kyllingelår i køledisken eller æggene i bakkerne med den produktion, der foregår. Det giver grundlag for misforståelser og skandaler i medierne.”

Sådan siger Liv Toudal Rath på 25 år, der er ansat som ny dyrlæge hos LVK (Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste), der ligger i Hobro. Her skal hun arbejde i deres fjerkræ-team, hvor hun som rådgiver og dyrlæge kommer i både konsumægs- og slagtekyllingebesætninger. 

Liv Toudal Rath er dermed en af de nyansatte i fødevareklyngen, som politikerne snakker om og som Landbrugsavisen.dk sætter fokus på op til valget.

”Det er skarpt trukket op, men mange mennesker ved ikke, hvad det vil sige at drive et moderne landbrug. Det giver en særlig kommunikationsudfordring for både landmænd, rådgivere og interesseorganisationer,” fortsætter Liv Toudal Rath.

Derfor ser hun også en udfordring i at hjælpe de producenter, hun kommer i kontakt med igennem sit arbejde, med at finde de bedste løsninger i spændet mellem praktisk landbrug, økonomi, lovgivning og forbrugere.

Naturligt valg

Det virkede som et naturligt valg for Liv Toudal Rath at gå i landbrugets retning.

”Da jeg er uddannet dyrlæge, er arbejde inden for fødevareklyngen et meget naturligt valg, da dyrene er en del af primærproduktionen. Jeg er opvokset på landet og har altid interesseret mig for dyr og produktionen af fødevarer,” fortæller hun og fortsætter:

”Produktionen af fødevarer er grundlæggende for et hvert samfund. Den måde produktionen hele tiden udvikler sig på er utrolig spændende. Vi er i Danmark rigtig dygtige til at drive landbrug. Og jeg vil gerne arbejde for at vi kan udvikle det yderligere i fremtiden.”

Derfor er det også vigtigt med prioritering af landbruget i samfundet:

”Jeg mener generelt at landbruget og fødevareklyngen bør prioriteres, da de skaber mange og vigtige arbejdspladser i det danske samfund,” afslutter hun. 

Faktaboks

Interviewserie: Jobs i fødevareklyngen

Lige nu er der valgkamp. Et af emnerne, der debatteres, er arbejdspladser i fødevareklyngen. Men hvem er menneskene? Landbrugsavisen.dk bringer hver dag et interview med en, der for nyligt har fået job i fødevareklyngen.

Har du forslag til interview-emner? Skriv til net@landbrugsmedierne.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle