Nyt nordjysk slagteri er ramt af problemer

Himmerlandskøds nye slagteri i Aalestrup har problemer med it og sensorer. Derfor udskydes lukning af slagteri i Hadsund.

Tre måneder efter at have åbnet et nyt kæmpeslagteri i Aalestrup i Nordjylland må Himmerlandskød erkende, at slagteriet endnu ikke er helt oppe i omdrejninger.

Derfor er den planlagte lukning af koncernens slagteri i Hadsund blevet forsinket, skriver Nordjyske og branchemediet Food Supply.

Det er ikke mindst problemer med it og sensorer på det nye slagteri, der er årsag til, at det nye slagteri ikke kører optimalt. 

Himmerlandskød har i forbindelse med åbningen af det 16.000 kvadratmeter store kreaturslagteri lukket to af sine andre slagterier, dels i Kjellerup og dels det gamle slagteri i Aalestrup.

Slagteriet i Hadsund skulle efter den oprindelige plan også have været lukket på nuværende tidspunkt. 

Men de digitale udfordringer på det nye slagteri har betydet, at det nu formentlig først kommer til at ske i begyndelsen af det nye år, oplyser Lars Andersen til Food Supply.

Han fortæller, at cirka 80 procent af slagtningerne nu foregår i Aalestrup og de resterende 20 procent i Hadsund.

I alt slagter Himmerlandskød hver uge cirka 2800 kreaturer.

Det nye slagteri har også en stor skærestue, som endnu ikke er taget i brug. Når det sker, bliver der brug for et sted mellem 10 og 20 nye medarbejdere, oplyser direktøren.

Indtil da foregår al forædling i Farsø.

Det nye storslagteri er Europas mest moderne slagteri og har kostet over 300 millioner kroner at opføre.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle