Ordkrig om kølekrav til æg tager til: Danske Æg vil bevare, økologer vil skrotte

Er den danske særregel med kølekrav til æg spild af ressourcer, eller sikrer kølekravet en unik dansk kvalitet og fødevaresikkerhed? Brancheorganisationen Danske Æg og Økologisk Landsforening er langt fra enige.

Står det til brancheorganisationen Danske Æg, skal fødevareminister Jacob Jensen (V) ikke pille ved den danske særregel om, at æg skal stå på køl i supermarkederne.

I en pressemeddelelse tirsdag argumenterer Danske Æg for, at kølekravet bør fastholdes, selvom kravet er unikt for Danmark: 

Kølekravet sikrer, at æggene holder længere og bevarer deres friskhed længere, end hvis de end blev opbevaret ved stuetemperatur, skriver organisationen. 

Dertil kommer, ifølge...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle