Salget af økologiske æg fortsætter med at styrtdykke

Forbrugerne vælger de økologiske æg fra og vælger i stedet de billigere skrabeæg til. Det har fået flere pakkerier til at måtte justere på produktionen.

Det har længe været en kendsgerning, at danskerne på grund af krigen i Ukraine og den derafledte energikrise holder på pengene, når de går i supermarkedet. 

Den udvikling bliver der nu sat en tyk streg under, da nye tal viser, at salget af økologiske æg er styrtdykket med 11,2 procent mellem årets andet og tredje kvartal.

Et så stort fald er aldrig set før, forklarer Jørgen Nyberg Larsen, der er sektorchef i Danske Æg under Landbrug & Fødevarer. Det skriver Agriwatch

Det har betydet, at landets pakkerier har måtte justere i produktionen, så de økologiske æg sendes udenlands, mens der herhjemme sælges flere skrabeæg. Det forklarer koncerndirektør Ivan Noes hos Dava Foods, der dog understreger, at pakkeriet sælger den samme volumen af æg som før.

Også hos det økologiske pakkeri Dueholm fortæller ejerleder Lars Poulsen, at pakkeriet har reduceret sine hønsepladser med 10-15 procent, for at tilpasse sin produktion til den faldende efterspørgsel.

I en ny undersøgelse foretaget af Norstat svarer hele 35 procent af de adspurgte, at de køber færre økologiske dagligvarer som konsekvens af de stigende priser.

Her fremgår det, at 12 procent har droppet de økologiske grøntsager helt, mens 27 procent helt er holdt op med at købe økologiske varianter af mælk, ost, smør, æg og yoghurt.

Fra 2016 til 2021 er indvejningen af økologiske æg steget med 50 procent. Det fremhæver Ejvind Pedersen, chefkonsulent, økologi, Landbrug & Fødevarer, der også påpeger, at salget siden er faldet 15 procent ifølge tal fra Fødevarestyrelsen.

/kold

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle