Se billedet: Årets første ulvehvalp fanget på kamera

Den uafhængige forening Ulvetracking Danmark har efter alt at dømme årets første foto af en ulvehvalp fra 2018.

Et vildtkamera opsat af Ulvetracking Danmark har højst sandsynligt foreviget årets første observation af en ny ulvehvalp. 

Billedet er taget i den vestjyske ulvezone.

Vildtkameraet har taget billedet om natten, imens dyret er i bevægelse, og det gør artsbestemmelsen sværere. Derfor kan det ikke med 100 procents sikkerhed vides, om der er tale om en egentlig ulvehvalp. 

Men pattedyrsforsker Rasmus Havmøller føler sig alligevel sikker i sin vurdering af fotoet.

"Af fotoet at dømme ser det ud til at være en ung ulv. Særligt når man sammenligner det med rævefotoet, er der næsten ingen tvivl. Havde det været i dagslys, og den stod bomstille, var der ingen tvivl, men jeg føler mig ganske overbevist om, at det er en ung ulv. Det tyder jo på, at vi igen i år har ynglende ulve i Danmark", vurderer Rasmus Havmøller overfor Ulvetracking Danmark. 

På ovenstående billede er der fotograferet en ræv af det samme vildtkamera, der har taget billedet af den formodede ulvehvalp.


Ulvevideo startede jagten

Ulvetracking Danmark oplyser, at de er blevet præsenteret for videomateriale fra området, hvor der fra foreningens side, menes at være tydelig optagelse af ulvehvalpe. 

Indehaverne af videomaterialet ønsker ikke at få offentliggjort optagelserne, men har vist dem til Ulvetracking Danmark og andre fagfolk i fortrolighed.

"Vi mente enstemmigt at dyret på filmen var et ulvelignende dyr. Bevægelse, størrelse og adfærd mindede om ulv. Observatøren er hundekyndig, og hun var ikke i tvivl om, at det var ulve hun havde set. På baggrund af dette, tilbød vi at opsætte vildtkameraer", skriver Ulvetracking Danmark på deres hjemmeside.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle