Sjællandsk svinedynasti høster millioner i det jyske

Familien Kjær Knudsens jyske investering i den Sorte Diamant gav kontant og godt afkast i det første regnskabsår.

Det var en god forretning for den sjællandske svine-producent familie Kjær Knudsen at rykke investeringerne til det jyske.

Et afkast på 19,1 mio. kr. kom der ud på bundlinjen, efter en bruttofortjeneste på 34,6 mio. kr.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for selskabet Kjær Knudsen Give P/S, der viser selskabets første regnskabsår.

Her er der dog vel at mærke tale om perioden fra 14. juni 2019 og helt frem til 30. september sidste år - og dermed altså en periode på i alt 16 måneder. 

Dermed var der godt afkast i produktionen på de tre hovedgårde, Grøndal i Give, Gråbjerggård i Riis, også kendt som "Den Sorte Diamant", samt Blokager i Gesten, som den sjællandske familie købte ud af konkursboet efter AC Farming.

125.000 smågrise årligt

Selskabet ledes i det daglige af adm. direktør Jonas Juhl Kristensen samt omkring 30 medarbejdere.

Selskabet meldte sidste år, at man med en besætning på 4000 søer producerer i alt 125.000 smågrise årligt.

Heraf fedes 20.000 op til slagtesvin fra Blokager, samt der laves 7000 polte til egen brug. Resten sælges til familiens egne bedrifter samt til eksport.

Sidste år meldte den ene af sønnerne, Kim Kjær Knudsen, at et af formålene med at fordoble familiens sohold til i alt 8.000 søer via købet af de jyske ejendomme, var at holde grisene hjemme i Danmark til opfedning.

Det ville give årligt 100.000 flere slagtesvin fra familien, fortalte han.

Der er aktiver for 170,3 mio. kr. i selskabet, hvoraf anlægsaktiverne naturligt nok udgør langt hovedparten. På passivsiden er der opbygget og indskudt egenkapital svarende til 39,7 mio. kr.

LandbrugsAvisen har talt med bestyrelsesformand Peter Kjær Knudsen, der dog ikke ønsker at kommentere regnskabet for Kjær Knudsen Give P/S eller selskabets aktiviteter ud over, hvad der fremgår i de offentlige registre.

 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle