Slagtermestre stævner Vestager

Spildevandsafgift, vedtaget af blandt andre Margrethe Vestager i 2013, er konkurrenceforvridende, mener organisation. Vestager, der nu er konkurrencekommissær, har afvist klagen.

Store slagterier tilgodeses på bekostning af de mindre. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Danske Slagtermestre, der onsdag har stævnet den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager.

Det skriver FødevareWatch

Det hele drejer sig om en lettelse af spildevandsafgiften for store virksomheder, som den daværende SR-regering indførte i 2013. En regering, som Margrethe Vestager sad med i.

Lempelsen har skævvredet konkurrencen, fordi det gav store slagterier en rabat på 60 procent, mener Danske Slagtermestre, der har klaget til EU-kommissionen.

Men kommissionen afviser at gå ind i sagen. Da underskriveren er Margrethe Vestager, stævner organisationen nu kommissæren for inhabilitet.

"Jeg må sige, at jeg finder det højst besynderligt, at Margrethe Vestager står som underskriver af en afgørelse i en sag om en lovgivning, som hun selv i sin tid som minister var en stærk drivkraft bag," udtaler Leif Wilson Laustsen, formand for Danske Slagtermestre, i en meddelelse ifølge FødevareWatch.

Den uens spildevandsafgift har ifølge organisationen betydet, at store producenter har fået en rabat på 55 procent per slagtet gris, mens mellemstore slagterier får en rabat på 10 procent og de små tre procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle