Spar Nord stævner ledelse i svindelramt kornselskab

Den tidligere BMG-ledelse stævnes for sin rolle i svindelsagen om den kollapsede kornhandel.

Spar Nord stævner nu ledelsen af den konkurs- og svindelramte kornhandelsvirksomhed fra Randers, BMG.

Ifølge landbrugsavisen.dk's oplysninger er stævningen rettet mod den tidligere ledelse samt revision og sendt til de stævnede inden for den seneste uge.

Det bekræfter Spar Nords kommunikationsansvarlige Leif Lind Simonsen over for Landbrugsavisen. Banken kan dog ikke uddybe yderligere på nuværende tidspunkt om antal personer, baggrund eller sum.

BMG kollapsede med et brag i slutningen af januar, efter det kom frem, at den tidligere direktør og ejer Jens Møller Lund i årevis havde lavet falske posteringer af kornhandler med landmænd.

I den forbindelse meldte Spar Nord ud til børsen, at man forventede at kunne tabe op mod 45 mio. kr. på en konkursramt kunde.

Revisor er stævnet

Den ene af de stævnede er revisoren, Revi-Midt.

"Det er korrekt, Revi-Midt er blevet stævnet", fortæller registreret revisor og partner Michael K. Andreasen fra Revi-Midt.

Selskabet fra Randers var revisor for BMG og underskrev i flere år årsregnskaberne fra selskabet som værende retvisende og lovlige. Michael K. Andreasen udtalte kort efter konkursen, at han mener at have udført sit arbejde godt nok.

Han ønsker heller ikke at udtale sig om beløb eller baggrund for stævningen.

Også den tidligere bestyrelseformand Lars Krüger er fåmælt omkring stævningen.

"Jeg har ingen kommentarer", siger han.

Store millionbeløb på spil

Ud over Spar Nords anseelige tab har også en lang række landmænd tabt store millionbeløb på BMG-svindlen. I sommer lød de usikrede krav i konkursboet BMG på over 139 mio. kr.

Østjyllands Politi blev allerede involveret i sagen i forbindelse med konkursen. Her er efterforskningen allerede i fuld gang, men sådanne sager tager tid, har politiet tidligere oplyst til landbrugsavisen.dk.

Jens Møller Lund har indtil videre ikke udtalt sig om sin stillingtagen til mulige politianklager, men har dog indrømmet over for medierne, at han har lavet falske posteringer. Han beklagede samtidig de store konsekvenser af hans handlinger.

Bestyrelse bestod af fem mand

Det er ikke lykkedes at få fat i hverken Søren Blach eller Jens Møller Lund, der ejede virksomheden i fællesskab indtil Jens Møller Lund i slutningen af januar efter en række likviditetsproblemer måtte gå til erkendelse og fortælle, at han i årevis havde bogført falske fakturaer i selskabets regnskaber.

Begge sad også i den i alt fem mand store bestyrelse, indtil BMG kollapsede.

Ej heller er den øvrige bestyrelse i form af landmand og viceborgmester i Syddjurs kommune, Claus Wistoft, eller Martin Kjølhede, erhvervsmand fra Thisted, vendt tilbage på landbrugsavisen.dk's henvendelser.

Det lykkedes heller ikke landbrugsavisen.dk at få fat i kuratorerne i konkursboet. Hverken Anders Stoltenberg eller Torben Korsager vendte tilbage på avisens henvendelser.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle