Stort prishop: Arla sætter mælkeprisen op med over 20 øre

Priserne på alle EU-mejeriprodukter stiger, og det får endnu en gang Arla til at hæve mælkeprisen.

Der bliver endnu engang pyntet på Arlas mælkepris, når mejeriet fra december kommer til at betale 22,4 øre mere per kilo mælk.

Det meddeler Arla.

Det er det største prishop i år, og ret usædvanligt da mejeriet de sidste par måneder har leveret stigning på mellem 3 og 7 øre.

Prisstigningen skyldes at "priserne på alle EU-mejeriprodukter, især smør, har fortsat den stærke positive udvikling i oktober", lyder det kortfattet fra Arla. 

I slutningen af oktober forklarede mejeriet, at priserne steg på grund af råvaremangel i Europa. Her hævede man også novembers mælkepris med 7,4 øre per kilo i merpris.
 
Med den nye noget større stigning for december bliver Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, 299,0 øre per kilo. 
 
Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet stiger ligeledes med 22,4 øre, og lyder fra december på 359,0 DKK øre/kg.  

 

Der bliver indvejet mindre mælk i Europa, der i september så en nedgang på 0,7 procent. Det giver råvaremangel - men ikke kun i Europa, da også både New Zealand og Australien oplever en produktionsnedgang.

Kigger man på oste-markedet fortsatte de markante prisstigninger på gul ost i september også ind i oktober. Den gennemsnitlige prisstigning for eksempelvis mozzarella, gouda og edam lå omkring 14 procent, melder Arla.

Også pulver-segmentet går godt, melder mejeriet. Mælkepulver er steget markant de seneste uger, hvoraf skummetmælkspulver har taget det største prisspring.

Der er kun gode nyheder fra Arla, der også kan melde om prisstigninger på smør. "Men situationen på markedet for flydende fløde var endnu mere ekstrem. Det stærke marked for flydende fløde hænger sammen med den lavere mængde indvejet mælk, samt at mange slutbrugere besluttede at udskyde deres bulk-indkøb af smør til oktober", skriver Arla. 
 

Artiklen er opdateret kl. 13:32 og kl. 16:33, der der før stod at mælkeindvejningen var faldet syv procent.
 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle