Særligt én ting lagde jeg mærke til på Svinekongressen

Årets Svinekongres med omkring 2.200 deltagere var igen et publikumhit. For mig var InterPIG-tallene højdepunktet.

De sidste stole er sat på plads efter den store Svinekongres, som fandt sted tirsdag og onsdag i denne uge, og Seges Svineproduktion kan godt være stolte af et særdeles velgennemført arrangement.

Selv om forudsætningerne for brede smil blandt deltagerne på kongressen med det økonomiske uvejr in mente nok ikke var de bedste, så fornemmede jeg alligevel en god stemning under hele arrangementet.

Måske det hang sammen med, at mange af deltagerne var med ved årsmødet forud for kongressen, hvor de blev præsenteret for opløftende tal fra InterPIG, der - så vidt jeg er orienteret - for første gang gav danske svineproducenter en europæisk førsteplads målt på produktionsomkostninger.

En rund 10’er lød omkostningsniveauet på. Dermed er Danmark nået ned på spansk niveau, der ellers siden 2011 har været duksedreng i klassen.

Den danske fremgang skyldes ikke mindst flere grise pr. kuld og solgte slagtesvin pr. årsso, hvor vi i Danmark er i europæisk top.

Her spiller avlen selvfølgelig ind, og det er da en skøn nyhed, at Seges-toppen ved årsmødet kunne berette om en ny rekord for avlsfremgangen.

Dermed er flere af de vigtigste fundamentale rammer på plads, og så mangler vi sådan set bare, at der igen kommer positive vinde over noteringerne igen, så I svineproducenter igen kan begynde at tjene penge.

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle