Svinepest slår baggårdsproduktioner ud i Kina

Afrikansk svinepest vil de kommende år nærmest udslette de mindste svineproduktioner i Kina, forudser britisk ekspert.

Strukturudviklingen blandt de kinesiske svineproducenter får ekstra turbo på, efter udbruddet af afrikansk svinepest i 2018.

Det forudser Richard Brown, direktør i konsulentfirmaet Gira.

I en prognose, der viser strukturudviklingen frem til og med 2022, er han overbevist om, at der sker en kraftig bevægelse mod større produktionsenheder på bekostning af baggårdsproduktioner.

»Kinesiske myndigheder vil ikke have en masse baggårdsproduktioner, som der tidligere har været, og de produktioner vil i stor stil forsvinde, fordi de ikke er i stand til at fjerne deres risiko for at blive smittet med afrikansk svinepest«, sagde Richard Brown, da han holdt indlæg på Svinekongressen.

Hvor mere end 70 procent af produktionen af svin i Kina tilbage i 2003 foregik i små enheder med 1-49 svin, så er tallet faldet til 18 procent i 2017, og forventningen er, at blot fire procent af landets svineproduktion vil komme fra små produktionsenheder i 2022.

Tilsvarende vil udbruddene af afrikansk svinepest fremskynde udviklingen af de store produktionsenheder med flere end 10.000 svin. I 2022 er forventningen hos Richard Brown, at 41 procent af den samlede kinesiske svineproduktion kommer fra de største enheder. I 2003 udgjorde svineanlæg med flere end 10.000 svin blot tre procent af landets svineproduktion.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle