Talsperson for minkavlerne i EU: Europæiske pelsproducenter vinder på Danmarks nedlukning

Det er ingen hemmelighed at nedlukningen af minkbranchen i Danmark kan gavne resten af de europæiske kollegaer, fortæller lobbyist for Fur Europe.

Som CEO og lobbyist for Fur Europe kan Mette Lykke Nielsen stå inde for, at de europæiske minkavlere er kede af at se deres danske kollegaer nedpelse deres farme og miste deres livsværk.

Også flere andre lande som Holland og Frankrig har i det forgange år gjort minkavl forbudt, men selvom det kunne ligne, at minkavlernes tid i Europa er kørt, så er det langt fra sandt, fortæller hun til Altinget.dk.

"De europæiske avlere er selvfølgelig kede af det, når de kigger til Danmark og ser, at deres kollegaers livsgrundlag kan blive revet væk på den måde, som det er sket", siger Mette Lykke Nielsen til mediet og fortsætter:

"Men det er klart, at de jo samtidig er glade for, at priserne ser ud til at stige, selv om det er på en trist baggrund. Jeg tror, at man vil komme til at se investeringer på de europæiske farme over de kommende år i forhold til at øge produktionen", forklarer Mette Lykke Nielsen med udgangspunkt i, at det ser ud til at en mindre produktion af minkskind vil få skindpriserne vil stige yderligere i 2021. Også at de danske kvalitetskind nu ikke længere kan købes vil være en gevist for andre europæiske lande, der kan selve dyrevelfærdscerticered skind til de store modehuse.

Mette Lykke Nielsen fortæller også, at hverken Det Europæiske Agentur for Fødevaresikkerhed eller EU-Kommissionen mente at der var grund til at alle danske mink skulle aflives.

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle