Tican-direktør: Markederne reagerer voldsomt

Prispresset mærkes overalt i Europa på gris - som følge af den store mangel på foodservice-afsætning, fortæller slagteridirektør.

Corona-krisen giver pres på priserne over alt i Europa. Det mærker man også i Thisted, hvor slagteridirektør i Tican Fresh Meat Niels Jørgen Villesen følger pandemiens konsekvenser.

"Markedet for fersk kød i Europa er under hård opbremsning. Vi mærker for alvor nu, at foodservice ikke skal have ret mange varer. Derfor er der travlt for alle parter med at få varer ekspederet ud af Europa - især til Kina. De tager fortsat nogle varer, mens der er faldende priser i Europa på grund af den hårde opbremsning", forklarer Tican-direktøren.

Tican Fresh Meats tyske ejer Tönnies-koncernen meldte i fredags, at markedet reagerer med prisfald og dalende omsætning.

Også Danish Crown - hvis notering Tican følger - sænkede prisen på grisen til nu 12,90 kr per kilo. Niels Jørgen Villesen lægger ikke skjul på, at konsekvenserne er mærkbare.

"Vi havde forventet en reaktion, men det er nok voldsommere, end vi havde ventet.  Det er ikke kun i Europa. Man forsøger at dirigere afsætningen over i detail. Men det, man mister på foodservice køber folk ikke 1:1 i detail, virker det til".

Hvordan situationen vil udvikle sig, ønsker han ikke at give noget på. Det afhænger helt af, hvordan de annoncerede genåbninger vil udvikle sig.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle