Tican: Nye leverandører i efteråret skal indhente slagte-efterslæb

Tican forventer at skulle udvide udbeningen i efteråret i Danmark. Men samtidig skal slagterierne også fyldes helt op igen.

Færre grise end forventet og planlagt blev i foråret kørt til Tican Fresh Meats slagterier i Thisted og Brørup.

Det skal indhentes - og det bliver indhentet, fortæller den nye adm. direktør i det tysk-ejede slagteriselskab Niels Jørgen Villesen.

"Vi har haft noget færre griseleverancer hen over foråret, end vi havde forventet. Det skyldes nok, at en del producenter har lukket ned hen over vinteren", siger han og fortæller, at det konkret drejer som et fald på 3-4 procent i antal slagtninger i forhold til sidste år.

"Så vi ligger noget efter vores budget".

Direktøren forventer dog, at der snart er fyldt op igen på linjerne. Netop det tyske ejerskab meldte ved købet af Tican for over tre år siden, at man havde klare vækstmål. Og disse skal der fortsat arbejdes på.

"Vi har været i stand til at tiltrække nye leverandører og vi har tegnet kontrakter på nye grise, så der er nye på vej ind. Så vi har stort set vores kapacitet fyldt op her igen efter sommeren", forklarer Niels Jørgen Villesen.

Kan følge med Danish Crown

De seneste måneders katapult-agtige stigninger på svinenoteringerne hjælper naturligvis på incitamentet til at levere flere grise, mener slagteribossen. Han peger dog også på, at for slagtesvineproducenterne er indkøbsprisen på smågrise fuldt godt med opad.

Tican følger Danish Crowns notering for hver uge. Ifølge Niels Jørgen Villesen har man indtil videre kunnet følge med, så slagteriet ikke taber penge på at matche konkurrenterne fra Randers's afregning.

"Vi har kunnet følge med. Markedet er noget blødt lige pt. Men vi tolker det, som at kineserne har solgt ud af de varer, de har haft på lager. Fra 1. juli skal de teste deres produkter for ASF (afrikansk svinepest, red.). Så vi forventer, at Kina kommer igen på markedet om en kortere periode", siger han.

Skal bruge flere folk

Netop afsætningen til Asien, herunder også Japan, er årsag til, at der snart skal ansættes flere folk på slagterierne. Især udbening af forender ser slagteriet muligheder i.

"Vi sætter i gang på yderligere produktområder, baseret på den kinesiske situation. Derfor kommer vi til at skulle bruge lidt flere folk, primært i Thisted.Det bliver formentlig 10-20 mand, men vi er ikke helt færdige med planlægningen. Det kommer i gang hen over efteråret og skal både gå til Kina, Japan og Europa", siger Niels Jørgen Villesen og tilføjer:

"De seneste år har vi strømlinet fabrikkerne til simpel produktion. Nu begynder vi at brede os lidt igen og blive lidt mere fleksible".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle