Trods naboklager - minkfarm tæt på godkendelse

Miljøgodkendelsen for en minkfarm, som møder naboklager, ser ud til at gå igennem, oplyser kommunen til den lokale avis.

I området Fuglebjerg i Sydsjælland vil der snart være egnens anden minkfarm. Det har skabt stor modstand  i området, hvor 120 underskrifter fra utilfredse naboer er indsamlet. 

Det skriver avisen Sjællandske. 

Ansøgningen for minkfarmen, der skal ligge i Vinstrup i Næstved Kommune, er under behandling. Den ser ud til at blive godkendt, oplyser kommunens Team Natur og Landbrug til avisen. 

Video: Driftsleder faldt gennem tag - nu har landmand beredskabsplan 20. januar · 08:00

Efter partshøring i kommunen vil sagen komme i nabohøring, først herefter er det muligt at klage til Miljø- og Naturklagenævnet. Beboere frygter lugtgener i området. I forvejen er der en anden minkfarm på adressen på den anden side af vejen, hvor minkfarmeren har arbejdet.

Minkfarmen skal have plads til 50 dyreenheder, det vil sige 1500 voksne tæver, og bestå af i alt 10 haller på 80 gange fire meter.

Tidligere har minkfarmeren udtalt til Sjællandske, at han er ked af naboklagerne, og at have vil holde bygnignerne lave og have beplantning rundt om.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu