Tysk grisepris tager igen markant hop og runder to euro

Den tyske slagtegrisenotering har nu igen rundet to euro.

Der blæser gode vinde i den tyske slagtegrisebranche lige nu, og det betyder, at noteringen for anden uge i træk kan stige med fem cent.

Den tyske slagtegrisenotering stiger derned fra 1,95 til 2,0 euro pr. kilo.

Det svarer til omkring 14,90 kroner.

Også i sidste uge kunne den tyske notering stige med fem cent. Det var første gang prisen steg efter seks uger med uændret notering. 

Torsdag fulgte også den danske notering trop og steg med 20 øre så den lander på 12,60 kroner pr. kilo.

- Der er ikke meget nyt på det tyske slagtesvinemarked, og det er godt for prisen. Udbuddet af slagteklare grise er lille i sammenligning med året før, mens slagteriernes efterspørgsel er god i forbindelse med julehandlen, anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

- På ISN’s grisebørs blev der solgt fire partier til 2,06 euro (cirka 15,35 kroner) i fredags og ti partier til 2,08 euro (15,50 kroner) i gennemsnit i tirsdags, påpeger Markus Fiebelkorn.

Derudover tror tyske markedseksperter, at slagteriernes frysehuse sandsynligvis er næsten tomme. Med hensyn til de høje energiomkostninger mener eksperterne, at det p.t. ikke kan betale sig at indfryse grisekød på mellemlang sigt.

- Desuden beretter andre europæiske lande om god eksport til Asien, især Kina. Alt i alt er der således ikke meget grisekød på lager i Europa for tiden, hvilket er lovende for den videre prisudvikling i de kommende måneder, siger Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle