Tysk slagterikoncern er tvunget til fyringer

Mindre forbrug og et kinesisk importforbud betyder, at Westfleisch skal skære 64 jobs i administrationen

Et faldende kødforbrug i Tyskland og svære tider på eksportmarkederne ikke mindst i Kina tvinger nu den tyske slagterikoncern Westfleisch til at skære 64 job i sin administration.

Det skriver Lebensmittel Zeitung.

Det er ikke mindst en faldende efterspørgsel på kød og det kinesiske forbud mod import af tysk kød som følge af den afrikanske svinepest i Tyskland, der fører til vigende resultater hos Westfleisch.

Samtidig er lave svinepriser og stigende omkostninger med til at sætte koncernens økonomi under pres.

Tidligere på året meddelte Westfleisch ifølge Lebensmittel Zeitung, at den var nødsaget til at strømline sin produktion, samle opgaver og reducere omkostningerne for at blive profitable igen. Ved udgangen af 2023 skal der være fundet besparelser til et tocifret millionbeløb i euro.

Dansk direktør fyret

Det er ikke mindre end et år siden, at Westfleisch fyrede sin danske direktør Steen Sønnichsen. Han var en del af en tre mand stor direktion i Westfleisch med ansvar for hele selskabets produktionskæde. 

Det tyske erhvervsmedie Wirtschafts Woche omtalte dengang, at baggrunden for ophævelsen af Sønnichsens kontrakt dels var det seneste års resultater.

Men også en sag, der kom frem i 2020, hvor Steen Sønnichsen i en handel i 2018 entrerede med sin bror Torben Sønnichsen, der solgte svinekød via selskabet Prime Pork Trading fra Danmark.

Her blev en stor ladning svinekød sendt til Kina, men handlen gik galt og endte med en millionregning til Westfleisch

Westfleisch har 7.500 ansatte. Heraf er de 1.000 ansat i koncernens administration på syv kontorer rundt om Tyskland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle