Tyske smågrise bevæger sig ikke op i pris

Trods optimistisk stemning på det tyske smågrisemarked forbliver noteringen på 316 kroner for en 25 kilos gris.

Sidste uges prisstigning på knap 19 kroner pr. 25 kilos gris til 316 kroner på det tyske smågrisemarked er en enlig svale i denne omgang.

Danske Svineproducenters markedsanalytiker, Markus Fiebelkorn, melder ellers om en forsigtig optimistisk stemning på smågrisemarkedet.

- De fleste europæiske smågrisenoteringer er steget på det seneste, imidlertid var prisstigningerne kun moderate. For eksempel hævede SPF-selskabet puljenoteringen med 10 kr. i torsdags, mens de fleste hollandske smågrisenoteringer steg mellem 1,00 og 1,50 euro (ca. 7-11 kr.) i sidste uge, fremhæver han.

Priserne på smågrise plejer at falde i slutningen af juni måned, mener det tror Markus Fiebelkorn ikke vil ske i år.

- Da mange smågriseproducenter har stoppet produktionen specielt i Tyskland i de seneste måneder, forventer markedsinteressenterne ikke, at udbuddet bliver større på smågrisemarkedet i de kommende måneder. Derfor regner man heller ikke med, at sæsonmæssige effekter spiller en stor rolle resten af året, siger han.

Foderomkostninger og prisudviklingen på slagtegrise styrer i høj grad priserne på smågrise i år. Priserne på foder er faldet en smule i Tyskland den seneste tid, og det kan være grunden til, at der er optimisme for den kommende prisudvikling på smågrise.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle