Unge landmænd hjælper i Marokko

Uddannelse og fremtidsperspektiver er mangelvarer for unge, der bor på landet i Marokko. Men en flok unge fra LandboUngdom gør noget ved sagen.

Ti unge danske landmænd og unge fra LandboUngdom har været på udveksling ved landbrugsskolen MFR i Marokko. Igennem seks år har forskellige unge landboere delt ud af deres viden og erfaringer til unge marokkanske landmænd og -kvinder, der håber på en bedre fremtid. Mulighederne hænger ikke på træerne for de unge, der bor på landet i Marokko. Selvom mere end 40 pct. af befolkningen arbejder i landbruget, står landbrugssektoren blot for cirka 14 pct. af landets økonomi. Kvalificeret arbejdskraft og succesfulde landbrugsvirksomheder er derfor øverst på dagsordenen for at forbedre levevilkårene i landdistrikterne. Der er rigelig plads til både optimering og optimisme i det marokkanske landbrug, og det er her, de unge danske landmænd ifølge Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er med til at gøre en forskel: Unge inspirerede De ti unge landmænd er blot den seneste flok LU'ere, der har været i Marokko for at undervise og inspirere. Deres ophold er en del af et løbende samarbejde mellem LandboUngdom i Danmark og landbrugsskolen MFR ved Ouled Said i Marokko, der har til formålet at øge de unge marokkaneres interesse for og viden om det at dyrke landbrug - og forhåbentlig bidrage til en bedre uddannelse af de lokale bønder i området. I denne omgang har undervisningen blandt andet inkluderet et Ungdomslederprojekt, hvor to LU'ere har boet 3 måneder i Ouled Said med det formål at udvikle skolen, blandt andet gennem bedre organisering og tilrettelæggelse af undervisning og praktikperioder. Ambassadør er imponeret Netop uddannelse er af stor betydning for de marokkanske bønder, der blandt andet kæmper med store udsving i regnmængderne. Samtidig er uddannelse en generel mangelvare for de unge på landet, forklarer Danmarks ambassadør i Marokko, Michael Lund Jeppesen. Og ambassadøren understreger , at projektet også indeholder gevinster for Danmark. Det gælder blandt andet vores evne til at varetage danske interesser i Marokko.

Faktaboks

Udvekslingsprojektet får penge gennem "Det arabiske initiativ" etableret af det danske udenrigsministerium. Projektet har bevilling frem til august 2015 og har siden 2010 haft udveksling hvert halve år i hhv. Danmark og Marokko.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle