Valsemøllen lukrerer på hjemsendte danskeres bagelyst

Bundlinjen hos Valsemøllen A/S nåede et rekordhøjt niveau i 2020, mens omsætningen faldt en smule.

Corona-pandemien reducerede behovet for mel på caféer og restauranter. Til gengæld skruede mange danskere op for hjemmebageriet.

Sådan lyder forklaringen fra Valsemøllen A/S på, at virksomheden på trods af lavere afsætning til den hårdt pressede foodservicesektor kom stærkt ud af 2020 målt på bundlinjen.

Årets resultat var rekordhøjt på 30 mio. kr. mod 21 mio. kr i fjor. Omsætningen faldt dog en smule fra 628 mio. kr. i 2019 til 611 mio. kr. i 2020.

Under coronanedlukningen har der været stor efterspørgsel på mel og bageblandinger, fortæller direktør Niels Brinch-Nielsen i en pressemeddelelse.

"Danskerne er for alvor gået i køkkenerne under corona-nedlukningerne og har både eksperimenteret med egen surdej og samtidig forsødet tilværelsen med kagebagning," lyder det fra direktøren.

Store investeringer i 2020

Valsemøllen lancerede i 2020 økologiske melprodukter og bageblandinger baseret på dansk økologi i tråd med virksomhedens forkus på dansk oprindelse.

Derudover bød 2020 på store investeringer for i alt 30 mio. kr. Blandt investeringerne var et nyt stort lager i Køge, en opgradering af møllen i Esbjerg samt nye kontorlokaler i Køge, fremgår det af årsregnskabet.

2021 byder også på nye investeringer. Blandt andet ligger der en byggeansøgning til nye siloer ved siden af mølleriet i Køge klar. De nye siloer skal gør det muligt at adskille flere korntyper og dermed nye koncepter med fokus på bæredygtighed, fremgår det af pressemeddelelsen.

 

 

 

Faktaboks

  • Valsemøllen har tre møller i Danmark: Esbjerg, Svendborg og Køge.
  • På møllerne produceres både mel, specialmel, blandinger til brød, boller og kager, adskillige slags morgenmadsprodukter, kerner, flager og frø.
  • Produkterne afsættes til både industri og foodservice, bagerier og privatforbrugere.
  • Valsemøllen beskæftiger ca. 130 medarbejdere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle