Veganerpartiet: Det skal ikke være ulovligt at spise kød

For første gang, siden Veganerpartiet blev opstillingsberettiget, præsenterer partiet sin politik.

For knap to uger siden blev Veganerpartiet officielt opstillingsberettiget til Folketinget. På et pressemøde i Kødbyen i København mandag middag løftede partiet så sløret for en del af den politik, partiet vil gå til valg på ved næste folketingsvalg.

Partiet fokuserer på et opgør med det konventionelle, animalske landbrug, siger partiets leder Henrik Vindfeldt. 

Ifølge ham vil Veganerpartiet frigive op mod 40 procent af landets areal, der i dag bruges til foder til slagtedyr. Han undlader dog at svare på, hvordan partiet vil samle regningen op for det meget dyre forslag.

"Præmissen er, at det vi lever af er at sælge grise til udlandet. Medicinalindustrien og olieindustrien er større for eksempel. Vi kommer til at rulle en del af vores partiprogram ud de næste måneder", siger han.

"Jeg er sikker på, at jeg kan tale på hele Veganerpartiets vegne, når jeg siger, at den store drive er de dyr, vi lever med. Vi lever vegansk, og det står vi ved", supplerer forperson og politisk ordfører Lisel Vad Olsson.

Ikke ulovligt at spise kød

På pressemødet blev det også gjort klart, at det kun er en del af partiet partiprogram, eller idéprogram, som de kalder det, der ville blive fremlagt mandag. Alt der handler om partiets holdninger til natur og miljø og partiets sundheds- og økonomiske politik vil først blive fremlagt senere.

Til et spørgsmål afviser Henrik Vindfeldt dog, at partiet arbejder for at forbyde indtag af kød.

"Vi har ingen politik om, at det skal være ulovligt at spise kød, hvis man kan producere kød inden for ordentlige rammer", siger Vindfeldt. 

Samtidig understreger han, at det er slut med partiets aktivisme på kant med loven. Partiet har flere gange brudt ind i svinestalde, og Henrik Vindfeldt selv blevet sigtet for ulovlig indtrængen.

Vil ikke pege på statsminister

Lisel Vad Olsson mener, at der er brug for et nyt parti i Folketinget.

"Ingen politikere i dag tør eller vil adressere den absolut største forhindring for en reelt bæredygtig og anstændig fremtid", siger hun.

Partiet vil dog ikke pege på en kommende statsminister.

"Indtil for nylig havde vi peget på Mette Frederiksen", siger Henrik Vindfeldt, der fortæller, at partiet blandt andet blev meget skuffet over at statsministeren holdt et pressemøde om tidligere pension hos Danish Crown. 

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle