Video: Deltidslandbrug færdige med at høste – rapsen var næsten for tør

Simon Sjørring og hele familien er færdige med at høste. Normalt går de først i gang med at høste, det tidspunkt de blev færdige med høsten i år.

Det har været en nem og hurtig høst på deltidslandbruget Sjørringgaard ved Hobro. Her er alle 60 hektar afgrøder blevet høstet færdig, og hele familien har hjulpet til i marken.

Her driver Simon Sjørring sammen med sine forældre på nabogården 60 hektar raps og byg, samt har 10 kreaturer. Normalt starter høsten på gården først omkring august. I år er høsten slut på samme tidspunkt.

"Vi har alle sammen arbejde ved siden af. Når man har fri, kører man hjem og fortsætter med arbejdet på gården", fortæller Sandra Christiansen, Simon Sjørrings hustru, som arbejder som pædagog på et bosted. Simon Sjørring arbejder til daglig på en maskinstation, hvor han har mest travlt ved såning.

Høsten er gået hurtigt, hvor rapsen har givet omkring fire ton per hektar, mens byggen har givet fire et halvt ton.

"Vi sælger rapsen til foderstoffen, og en landmand i nærheden modtager vores byg. Selve høsten er gået rimelig, men det var næsten sådan, at vi skulle passe på med, om rapsen blev for tør at høste. Olien lå på cirka 50 procent", fortæller Sandra Christiansen.

Under høsten havde Simon Sjørring et lille ild-uheld, hvor han lugtede røg, mens han kørte mejetærskeren Claas Dominator 98SL og opdagede, at der var ild i motorrummet.

"Han tænkte hurtigt og brugte sin to-liters vandflaske til at stoppe den lille brand i mejetærskeren. Men vi har været nødt til at have en gasflaske med for at blæse, så mejetærskeren ikke blev overophedet, når vi kørte", fortæller Sandra Christiansen.

Alt taget i betragtning er Sandra Christiansen og Simon Sjørring tilfredse med årets høst, da kornpriserne også er steget og udligner det lave udbytte.

Sandra Christiansen deltager i "Bedste Høstvideo" med sin indsendte video.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle