Video: Se årets sidste billeder fra Skyd Høsten uge 35 samt ugens vinder

Høsten er slut for i år, og det samme er konkurrencen Skyd Høsten. 

Vi har i den forgangne uge modtaget de sidste billeder fra årets høst. En høst som vi, grundet tørken, sikkert kommer til at huske mange år fremover.

Men trods tørke og lave udbytter har vores læsere været med til at bringe smil på læben med alle de gode billeder og historier.

Som historien om skærebordet, der blev forvandlet til spisebord under høsten på Mogensgård ved Ringkøbing. 

"Vi har da før spist stående ved skærebordet. Men da vi lige var lidt flere til at køre fra og sådan, havde Asger og madmor taget havestole med ud”, fortæller Jens Vig, der har indsendt billedet.

Jens Vig kan nu inviterer hele høstholdet på lagkage, da billedet er valg som det bedste i uge 35.

På Nordfyn havde vennerne Peter Christensen og Casper Rasmussen deres sidste rigtige høst sammen. 

De to blev venner, da de for fire år siden sammen gik og samlede sten på en mark, der tilhørte en af Peters Christensens fars kunder. 

Landmanden var Anders Bay, og mens drengene samlede sten, spurgte han dem, om de kunne køre traktor.

Siden har de to venner været med til høsten på Agernæsgaarden på Nordfyn hvert år. Også selv om de begge er under uddannelse. 

Både Peter Christensen og Casper Rasmussen er færdige som henholdsvis bygningskonstruktør og tømrer, og derfor skal de nu ud i jobs. Høsten i år var derfor deres sidste hele høst sammen.

På grund af den tidlige høst i år, har vi også kunne nå at få billeder ind af den første majshøst. 

På Fuglsøgaard i Brændekilde ved Odense startede de med at høste majs allerede 24. august. 

Signe Vestergaard, datter af gårdens ejer, Svend Aage Vestergaard, beretter om en høst, hvor gården trækker på sine venner og bekendte, når den gamle to-rækkede, bugserede Deutz-Fahr-snitter for mere end fyrretyvende gang skal trækkes gennem majsrækkerne. 

"Der er ingen ansatte på gården ud over mine forældre. Men vi har mange pensionerede landmænd i vennekredsen, og de står nærmest i kø for at være med", fortæller Signe Vestergaard.

Konkurrencen er nu slut og vinderen bliver offentliggjort i uge 37.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Konkurrencen er slut. 

Emneord

Skyd Høsten 2018

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle