Video: Trykket stemning hos tyske landmænd i ASF-ramt område

Tiden står nærmest stille i det ASF-ramte område i den østlige del af Tyskland, hvor stemningen er trykket hos landmændene, der ikke må høste modne marker.

Efter fundet af ASF i det østtyske Brandenburg må ingen i området høste deres afgrøder af risiko for ASF-smitte. Der er majsmarker, så langt øjet rækker, men de er uberørte og halvvisne.

I området Schenkendöbern blev det første inficerede vildsvin fundet dødt, og der er derfor sat et orange halv meter højt hegn op. Det er et mobilt elektrisk hegn, der afgrænser et 12 kilometer stort kerneområde. Et lamineret primitivt skilt printet i A4-størrelse advarer: Afrikansk svinepest i vildsvin. Kerneområde.

I Tyskland holder mange vejret på nuværende tidspunkt, for konsekvenserne vokser allerede og kan blive uoverskueligt store og længerevarende. Indtil videre knuger mange sig til fakta om, at ASF endnu ikke er fundet i en svinebesætning.

Fra det første vildsvin blev fundet d. 10 september er der nu i alt fundet 13 vildsvin inficeret med Afrikansk svinepest.

Emneord

ASF i Tyskland , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle