Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe er sat ud af spillet

Nu er det op til vildtforvaltningsrådet selv at komme med indspil til ministeren om forvaltningsplan for ulve.

Ulvegruppen under vildtforvaltningsrådet skal ikke længere komme med løsningsforslag om ulve.

Det har formand Jan Eriksen besluttet, efter at man i længere tid har arbejdet for at nå frem til et forslag til, hvornår ulve er problemulve.

Det spørgsmål har presset sig på i længere tid, fordi bl.a. landbruget har følt sig presset i takt med at ulve har angrebet husdyr på friland.

I stedet for, skal Vildtforvaltningsrådet, hvor Jan Eriksen også er formand, selv finde frem til et kompromis mellem parterne.

Lars Hvidtfeldt, viceformand for Landbrug & Fødevarer er både medlem af ulvegruppen og vildtforvaltningsrådet.

»Man har i længere tid arbejdet for at nå frem til et forslag til, hvornår ulve er problemulve. I den her sag kan vi kun nå et resultat, hvis det er folkevalgte med beslutningskraft og mandat i deres eget system, der taler sammen«, siger han.

I ulvegruppen har siddet mange embedsmænd. I selve vildtforvaltningsrådet sidder folkevalgte fra en bred kreds af organisationer. Vildtforvaltningsrådet har lang tradition for at komme med indspil til ministeren om, hvordan problemer skal tackles.

»Som repræsentant for L&F kan jeg ikke gå på kompromis, hvis vi ikke kan beskytte vores husdyr. Mine medlemmer skal være sikre på at, de kan beskytte deres husdyr«SW, siger Lars Hvidtfeldt.

På folkemødet torsdag lovede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) at der skal foreligge en løsning, inden han går på sommerferie, og at han vil spænde buen hårdt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle