Fødevarepriser de laveste i fem år

Fødevarepriserne fortsætter faldet og de er nu 19,2 procent lavere end sidste år. Kun priserne på kød er steget fra marts til april.

Den nyeste rapport fra FNs fødevareagentur, Food and Agriculture Organization (FAO), viser, at de internationale fødevarerpriser har nået deres laveste niveau siden juni 2010.

Det skyldes et fald på 1,2 procent fra marts til april. Det er hele 19,2 procent mindre en sidste år.

Prisen på mejeriprodukter er faldet mest.  Priserne faldt også på både sukker, korn og vegitabilske olier. Dog steg prisen på kød, hvilket var den første stigning siden august 2014.

De internationale fødevarepriser ventes at komme under pres på grund af de store forsyninger samt bevægelser i valutakurserne.

Udsigter for produktionen i 2015

FAO venter, at den globale kornproduktion i 2015, under forudsætning af normale vejrforhold for resten af sæsonen, vil løbe op i 2.509 mio. ton. Det er lidt mindre end sidste års rekord, men næsten fem procent over gennemsnittet for de seneste fem år.

Der ventes en vækst i mælkeproduktionen på omkring to procent i 2015, samt en lille stigning i kødproduktionen på 0,2 procent. Dog ventes en større stigning i sojaproduktionen på 5,7 procent.

Emneord

fødevarer

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle