Forstander bag sommercamp: Bybørn bør lære om landbrug

Asmildkloster åbner til sommer dørene for en sommercamp for unge. Forstanderen håber, at det baner vejen for flere sommercamps, hvor børn lærer om landbrug.

Den første uge i folkeskolens sommerferie byder Asmildkloster Landbrugsskole børn mellem 11-15 år velkommen på lejr for at opleve landbruget.

Forstander Lars Møgelbjerg Andersen ser et stort potentiale i at have en sommercamp, der adskiller sig fra de normale camps for børn. 

"Asmildkloster ligger rammer til campen, men vi håber på og regner med at kunne samarbejde med både store og små landbrugsorganisationer i fremtiden. Min vision er at få alle med, så det bliver en almindelig ting, børn kan lave om sommeren," fortæller forstanderen. 

Det er første gang, Asmildkloster holder sommercamp, men ideen for initiativet udsprang egentlig af en tradition i Danmark, der er blevet glemt i de nyere år.

"Hvis man går tilbage i tiden, så sendte folk fra byerne faktisk børnene ud på landet for at give dem noget frisk luft. Det vil vi prøve at tage op igen. Så kan by-børnene også se, hvor maden kommer fra.  For vores sommercampen vil være live, så de kommer ud og besøger de rigtige landmænd," fortæller Lars Møgelbjerg Andersen. 

Lars Møgelbjerg Andersen håber, at flere landbrugsskoler vil være med på ideen om en sommercamp på landet, så det kan blive en tradition at lære børnene om landet. 

"Jeg håber faktisk, at der kommer flere landbrugsskoler med på det her. Der er et potentiale i at lave de her sommercamps. Og så bliver vi synlige på landsplan," siger han.  

Ideen udsprang af gamle traditioner

Sommercampen, der hedder ”på landet i byen” er for både børn fra landet og fra byen. Målet er at give børnene en god oplevelse med landbruget og måske til sidst at få nogle nye landbrugselever. 

"Vi gør det her for at vise, hvad landbruget kan og laver. Samtidig får børnene også en oplevelse. Jeg er sikker på, at det bliver en succes. Og så håber vi, at der er nogle, der finder ud af, at de vil være landmænd på baggrund af det her," siger Lars Møgelbjerg Andersen. 

Faktaboks

Det koster 1550 kr. at deltage i Sommercamp - ifølge Lars Møgelbjerg Andersen forventer skolen, at det dækker det meste af deres omkostninger. Sommercamp varer fra mandag til torsdag i uge 26.

Asmildkloster ligger i Viborg, men der vil være ture ud på landet.

Torsdag inviteres forældrene på besøg.

Læs mere på Asmildklosters hjemmeside.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle