Økologer sætter nyt ambiøst mål: 30 pct. økologi i 2030

30 pct. af landbruget og 30 pct. af danskernes fødevareforbrug skal være økologisk i 2030. Det nye mål lancerede Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ved generalforsamlingen i Vingsted.

"30-30-30, det er til at huske", lød det fra Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening på ØL’s generalforsamling i Vingsted i dag,

Han benyttede dagen til at lancere et nyt, ambitiøst mål for dansk økologi: 30 pct. af landbruget skal være økologisk i 2030.

"Økologien i Danmark er både på markerne og tallerknerne i runde tal fordoblet over de seneste 10 år. Præcis som målsat i den daværende regerings Grøn Vækst strategi i 2009. Danmark er verdensførende på økologi, og nu mener vi, det er tid til at sætte et nyt mål: At 30 procent af landbruget og 30 procent af fødevareforbruget er økologisk i 2030", sagde Per Kølster.

Sender klart signal

Ifølge Per Kølster er et fastsat politisk mål i sig selv med til at skubbe på en udvikling.

Om det så også bliver muligt i praksis vil afhænge af en uforudsigelig fremtid og af de til enhver tid gældende betingelser for omlægning.

Opgaven bliver ’at finde den demokratiske og markedsmæssige balance mellem det ønskelige og det mulige i en international verden’.

Under alle omstændigheder vil en omlægning med 30 pct. gribe markant ind i præmisserne for landbrugets samlede virksomhed, ligesom det vil være ’revolutionerende’ for udviklingen i handel og forbrug, sagde Per Kølster.

"Er det muligt? Er det for ambitiøst? Eller er det for lidt ambitiøst? Et er sikkert, nemlig at målene sender et klart signal til os selv, til dansk landbrug og til samfundet", sagde Per Kølster.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle