Landbrug & Fødevarer fyrer 12 medarbejdere

Landbrug & Fødevarer fyrer onsdag 12 medarbejdere og nedlægger aktiviteter på flere områder som følge af den økonomiske situation.

Landbrug & Fødevarer har onsdag fyret en række medarbejdere som følge af  organisationens økonomi. Det fortæller adm. direktør Karen Hækkerup.

"Det drejer sig i alt om 12 medarbejdere, som bliver afskediget," siger hun.

"Det er altid ubehageligt at lave afskedigelser, og jeg ville ønske, at det ikke var tilfældet, fordi der er tale om kvalificerede mennesker, som vi desværre ikke har mulighed for at beholde. Det er ubehageligt og bundulykkeligt, men det er også mit ansvar, at det hænger sammen, og at medarbejderne ved, at vi tager hånd om dem."

Landbrug & Fødevarer har opsagt medarbejdere i afdelingerne: Brancher, Markedsanalyser & Projektudvikling, Koncern-Økonomi & Forretningsanalyse, Medlemsforhold & Koncernkommunikation samt Generel Erhvervspolitik.

OPGAVER NEDLÆGGES

"Man kan sige generelt, at der er nogle opgaver, som vi bliver nødt til at omprioritere, og erkende, at dem er der ikke plads til. Så der vil være nogle opgaver, som skal nedlægges," siger Karen Hækkerup.

Derudover laver Landbrug & Fødevarer også en omorganisering, der betyder, at områderne Brancher, Markedsanalyser og Projektudvikling nedlægges.

Omorganiseringen betyder, at områderne Handel, Marked & Ernæring, Fødevare- og Veterinærforhold og Bruxelles-kontoret kommer under Flemming Nør-Pedersens ledelse, imens Forskningspolitik og Fødevarer, veterinær- og økologipolitik bliver en del af Generel Erhvervspolitik. Samlet kommer områderne til at hedde: Politik & Marked.

KONSERVATIVT STYRET ØKONOMI

Fyringsrunden er den anden siden i sommers. 

"På trods af vi afskedigede nogle medarbejdere i sommer og har været strikse med genansættelser, har det været nødvendigt at lave en ny runde med aftaler og afskedigelser, så vores aktiviteter står mere mål med vores indtægter. Dermed fortsætter jeg den ansvarlige linje, som Søren Gade begyndte i sin direktørtid," siger Karen Hækkerup.

"Medlemmerne har fået øget deres kontingent, men vi er også herinde på Axelborg nødt til at prioritere i vores aktiviteter. Vi skal sørge for at få økonomien til at hænge sammen, så vi også har plads til medlemspleje og efteruddannelse - ting som vi har været tilbageholdende med på det seneste."

Vil det så rette op på Landbrug & Fødevarers økonomi?

"Det vil det gøre. Næste års budget er et konservativt skøn, og vi regner i høj grad med, at det holder. Det er vigtigt for medarbejderne, at de kan blive styrket i troen på, at vi tager hånd om økonomien."

SKYLDES IKKE BILAGSSAGER

Har de yderligere udgifter, som følge af de tidligere bilagssager i VSP, noget at gøre med det?

"Nej, selve den her ændring af organisationen hænger ikke sammen med det."

"Vi har skullet lave  et budget, som skal vedtages i morgen, og hvor enderne skal hænge sammen. Vi har ikke bare brugt penge på tant og fjas, men vi har haft så mange aktiviteter, der har betydet, at der ikke har været penge til det uforudsete. Men fremover vil vi få en mere konservativ styring af økonomien, som også giver medarbejderne en større sikkerhed," siger Karen Hækkerup.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle