15 personer anholdt efter aktion på Baltic Pipes grund

De 15 anholdte var med bannere trængt ind på et indhegnet arbejdsområde, der anvendes af Baltic Pipe.

15 personer er tidligt tirsdag morgen blevet anholdt efter at være trængt ind på et arbejdsområde ved Gl. Ålbo, Sønder Stenderup ved Kolding, tilhørende Baltic Pipe.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet var en gruppe personer trængt ind på det indhegnede arbejdsområde, hvor personerne blandt andet gik i gang med at opsætte nogle bannere.

På bannerne stod blandt andet: "Fossilgas er fortid" og "Penge til Baltic Pipe forværrer klimakrisen". Flere af aktivisterne havde også lænket sig til hinanden og til gravemaskinerne på pladsen. 

Sydøstjyllands Politi modtog tidligt tirsdag morgen anmeldelsen fra et alarmselskab, der overvåger Baltic Pipelines oplagsplads ved Gl. Ålbo. Alarmselskabet oplyste, at uvedkommende personer havde forceret trådhegnet og nu var på pladsen.

Det fremgik af anmeldelsen, at alarmselskabet havde sendt en vægter til stedet, men at vægteren var blevet forhindret i at komme ind på pladsen. Ifølge politiet var det i forbindelse med "genoprettelse af ro og orden på stedet", at i alt 15 personer blev anholdt.

Sigtes for ulovlig indtrængen

De 15 sigtes for overtrædelse af straffelovens paragraf 264 om ulovlig indtrængen, og vil derefter blive løsladt, oplyser politiet.

"Ifølge en talsperson bestod gruppen af personer, der var mødtes tilfældigt, men alle er uenige i etableringen af gasrørledningen Baltic Pipeline og at de derfor ønskede at protestere på den beskrevne måde", skriver Sydøstjyllands Politi.

På Facebook har gruppen 'Baltic Pipe NEJ TAK' delt et indlæg, hvor de roser aktionen.

Baltic Pipe er den noget omdiskuterede gasrørledning, som skal graves ned i et bælte tværs gennem den sydlige del af Danmark for at fragte naturgas fra de norske gasfelter til Polen.

Gasledningen kommer til at gå i et 210 km langt bælte tværs henover Jylland, Fyn og Sydsjælland, og de samlede omkostninger til Baltic Pipe anslås til 12-16 milliarder kroner.

Flere initiativer båret af landmænd og lodsejere har protesteret mod anlæggelsen og efterfølgende kompensation i forbindelse med byggeriet af gasledningen.

Opdateret kl. 13:32 med oplysninger om, hvem der stod bag protesten.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle