Arla Fonden vil rejse penge til at åbne flere madlejre

Arla Fonden udvider med endnu en madlejr og sætter ekstra skub i fundraising. Planen er endnu flere lejre, fortæller direktør Sanne Vinther.

I 2020 satser Arla Fonden stærkt på fundraising. For selvom Arla fortsat giver 10 millioner om året til fondens madlejre, vil de med ressourcer udefra gøre plads til endnu flere børn og unge. 

Det fortæller direktør i fonden, Sanne Vinther.

"Det vi går og gør lige nu, bliver fulgt af Aarhus Universitet, og der kan vi se, at børnene oplever en glæde ved de her madlejrskoler. De bliver mere madmodige og får kompetencer, som de tager med sig videre i livet. Og det vil vi gerne samle flere ressourcer ind til at kunne gøre mere af", siger Sanne Vinther

Flere aktører 

Fondens nyligt fremlagte årsregnskab fra 2019 viser, at de fik samlet 1,1 millioner kroner i fundraising i 2019. I april 2020 har de øget fokus på området med en ansvarlig på posten. 

2019 blev også året, hvor Arla Fonden bankede sidste søm på plads til deres anden madlejr. Den blev netop skabt i et partnerskab, som de nu leder efter flere af i forbindelse med fundraisingen.

Madlejren er placeret i Højer og er lavet i samarbejde med Realdania By & Byg og Tønder Kommune. 

"Vi vil gerne finde ind i flere af den slags partnerskaber, der synes, at sagen er ligeså vigtig, som vi synes. Det kan være andre aktører inden for børne- og ungeområdet, kommercielle aktører eller mikroindsamlinger blandt danskerne, der også kunne synes, at det er en vigtig sag at støtte op om", siger Sanne Vinther.

3000 elever om året

Det er ikke helt billigt at drive madlejrene, der tilsammen kan rumme cirka 3000 elever fra 6. og 7. klasser i løbet af et skoleår. For at kunne have flere madlejre, kræver det derfor flere penge.

De tungeste poster er især huslejen og løn til madinstruktørerne.

"Vi har valgt, at de samlede omkostninger er ret høje hos os, fordi det giver os mulighed for at give børn og unge et langt forløb. Vi oplever også, at skolerne synes, det vi laver er vigtigt. Det er nemlig ikke helt let at få teenagerne involveret i mad og sundhed", siger direktøren.

Deltagerbetalingen for skolerne er 750 kroner per elev.

Årsregnskabet for fonden viste et overskud på 6 millioner kroner, hvilket er -15 procent lavere end i 2018. Det er blot et bevis på, at de fik taget nogle skridt i den rigtige retning, siger Sanne Vinther.

"Vores økonomi ser generelt anderledes ud de kommende år. Vi har lige åbnet en ny madlejrskole med fem dygtige medarbejdere, så nu driver vi to, hvor 3000 børn og unge hvert år kan komme på lejrskole", siger direktøren.

Faktaboks

Arla Fonden har to madlejre

  • Madlejr Helnæs på Fyn
  • Madlejr Højer i Sønderjylland

Med nu to madlejre kan de i stedet for 1500 børn og unge på et skoleår, invitere 3000 om året.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle