Arla investerer milliardbeløb i britisk ostefabrik

Mejeriet installerer højteknologisk udstyr til produktion af mozzarella. Det reducerer blandt andet modningstiden markant.

Arla er i forvejen en af de største producenter af mozzarella i verden. Nu vil mejeriet være endnu større. 

Det sker med en investering på 210 millioner euro eller over 1,5 milliarder kroner i højteknologisk produktionsudstyr, der placeres på Arlas britiske mejeri Taw Valley i det sydvestlige England.

Investeringen er Arlas hidtil største investering. Den skal ifølge en pressemeddelelse gøre det muligt for Arla at opfylde kundernes krav bedre, sikre konkurrenceevnen og levere vækst inden for mozzarella.

- Vores mozzarella-forretning har oplevet tocifret vækst i løbet af de sidste fem år, og vi har stærke relationer til nøglekunder, især inden for global foodservice, og det er ud fra den meget solide udgangsposition, at vi annoncerer investeringen i dag, siger Arlas viceadministrerende direktør Peter Giørtz-Carlsen i pressemeddelelsen.

Forbedre rentabilitet

Det nye produktionsudstyr omfatter flere patenter og reducerer modningsprocessen på mozzarella fra 14 dage til kun én dag.

Samtidig giver det mulighed for at opfylde krav fra kunder om, at mozzarellaen enten brunes, smelter eller strækker sig på en bestemt måde. 

Peter Giørtz-Carlsen understreger, at investeringen også kommer Arla-landmændene til gode.

- Denne investering giver os mulighed for at forblive blandt lederne inden for mozzarella, betjene vores kunder endnu bedre og samtidig forbedre rentabiliteten for vores landmænds mælk, siger Peter Giørtz-Carlsen.

Del af igangværende strategi

Størstedelen af mozzarellaen fra Taw Valley bliver eksporteret til globale kunder inden for foodservice – storkøkkener, kantiner og restauranter.

Netop øget fokus på foodservice er en del af Arlas igangværende strategi frem mod 2026, Future26, hvor Arla skal investere i innovation inden for foodservice og teknologi - inden for blandt andet mozzarella.

Byggeriet af det nye anlæg i Taw Valley vil være afsluttet i 2026, og året efter forlader de første produkter mejeriet. 

Arlas to danske anlæg til produktion af mozzarella bliver ikke påvirket af investeringen.  

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle