Åbent Landbrug – nu med minivådområde

Af Martin Merrild, formand, Landbrug & Fødevarer

I søndags åbnede 52 gårde portene for 73.363 danskere til Åbent Landbrug. Nogle af gæsterne var i øvrigt politikere, for i år havde vi otte folketingsmedlemmer med ude i marken.

Først og fremmest en stor tak til de landmænd og alle de utallige hjælpere, som bød danskerne velkommen på dagen.

Sidste år spurgte vi 5.000 af årets gæster om indtrykket. 62 procent sagde, at deres indtryk af dansk landbrug var blevet bedre. 38 procent havde uændret holdning. Kun én procent havde fået et ringere indtryk.

Tallene viser, vi får et fantastisk udbytte af at slå dørene op.

Den bærende del af konceptet har altid været at komme tæt på dyrene, landmanden og hans maskiner. Men i år præsenterede vi andre og nye sider af dansk landbrug.

Nær Odder viste vi eksempelvis et minivådområde frem. Minivådområdet fjerner 25 pct. af kvælstofudvaskningen og 60-80 pct. af fosforen og er et naturligt levested for planter, smådyr og padder. De historier om landmænds grønne initiativer skal vi være meget bedre til at fortælle, for de er en del af det at drive landbrug i 2018. Det er vigtigt, at vi i større grad viser den almindelige dansker, hvor meget vi gør for at mindske vores miljøaftryk, og at vi selv udfører miljøtiltag. 150 danskere hørte historien direkte på gården, mens TV2 Østjylland fik den ud på sendefladen.

Med disse gode historier håber jeg, endnu flere landmænd får lyst til at åbne gården for glade gæster i 2019. Vi byder nye værter velkomne med åbne arme.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle