Bugseret nedfælder letter akseltryk

Skamstrup Maskinstation lader to gyllevogne dele en bugseret 14 meter græsmarksnedfælder. Det letter både vægten og investeringen.

"De 4.500 kg skal vi ikke skændes med færdselspolitiet om," siger Torben Kamp med et stort smil.

Han er indehaver af Skamstrup Maskinstation nær Varde, og de 4.500 kg er vægten på en Harsø græsmarksnedfælder med en arbejdsbredde på 14 meter.

Den er bugseret og bliver således i marken, mens traktor og gyllevogn henter et nyt læs. Det har mange fordele.

For det første letter det gylletrækkets samlede vægt med 4.500 kg og korter et par meter af totallængden ved vejtransport. For det andet virker nedfælderen ikke som kontravægt under vejkørsel med de styremæssige problemer, det kan give. For det tredje undgås belastningen af såvel nedfælder som gyllevognen under transport, når nedfælderen ikke sidder permanent på vognen. For det fjerde slæber nedfælderen ikke snavs og skidt med ud på vejen. Og som prikken over i'et kan to gylletræk dele en nedfælder.

Trådløs kommunikation

"Vi sparer et par hundredetusinde kroner på den måde og forventer desuden en længere levetid på nedfælderen," vurderer Torben Kamp.

Nedfælderen har egen hydraulikstation, og sammenkoblingen sker med en sideforskydelig og kameraovervåget påspændingskugle. Kommunikationen med nedfælderen er trådløs.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle