Hver kvadratmeter får gødning efter eget behov

Tyske Rauch føjer nu en ny dimension til præcisionstildeling af handelsgødning med MultiRate doseringsudstyret.

Den tyske producent, Rauch, føjer på Agritechnica en ny dimension til præcisionstildeling af handelsgødning med MultiRate doseringsudstyret til producentens nye liftophængte Aero 30.2 med 30 meter spredebom samt den bugserede Aero GT 60.1, der har 36 meter spredebom.

»En sektionsopdelt gødningsspreder er ikke en nyhed. Det er en marksprøjte, der individuelt kan åbne og lukke hver eneste dyse i hele sin 30 meter brede bom, heller ikke. Men kombinationen af disse egenskaber i en 30 meter bred pneumatisk gødningsspreder, hvor der i hver sektion kan tilføres individuelle doseringsniveauer i såvel længderetningen som på tværs, det er nyt«, siger produktchef Per Rasmussen fra den danske importør, MI.

I praksis kan maskinen nemlig tildele hvert eneste kvadratmeter på marken sit individuelle behov efter det elektroniske tildelingskort. Ifølge den tyske producents egne test af det nye præcise tildelingssystem for handelsgødning muliggør MultiRate doseringsudstyret en besparelse på op til 23 procent samtidig med signifikante udbyttestigninger på samme areal.

»Overgødskning og deraf følgende potentiel udvaskningsrisiko fra kiler, plejespor og for eksempel misvækst i pletter ned til en enkelt eller to kvadratmeter kan hermed elimineres. Det overflødiggør bl.a. særligt udstyr til kantspredning«, siger Per Rasmussen.

Hal 9, stand D20.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle