Slagteriernes egentlige problem

DEBAT

Slagteribranchen har det hårdt i Danmark. Hyppigt ses trusler om lukninger af slagterier og fyringer af medarbejdere. Medarbejdere, som kan have svært ved at finde job andre steder grundet vores begrænsede arbejdsmarked for ufaglært arbejdskraft.

Venstrefløjen giver ejernes søgen efter profit skylden, mens højrefløjen typisk tager skattekortet i brug. Ganske få taler om det reelle problem, som den danske slagteribranche står med: En basal mangel på råvarer.

De danske svineslagterier hungrer efter svin, de danske fjerkræslagterier hungrer efter kyllinger, og Nordeuropas største kvægslagteri i Holsted har ét altafgørende ønske: Flere kvæg end der i dag leveres. Vi har derfor ikke så meget et omkostningsproblem som et kvantitetsproblem i form af antallet af slagtninger. Hvis vi skal finde synderne bag denne udvikling, skal fokus dog generelt rettes mod venstrefløjens reaktionære repræsentanter. Her modarbejder man ikke alene skatte- og afgiftslettelser men også de reformer, som er nødvendige for at generere den vækst i landbruget, der er nødvendig, hvis vi skal forøge vores samlede produktion.

Desværre ser vi også en højrefløj, hvor det eneste parti, som reelt arbejder for lavere skatter og bedre rammevilkår for landbruget, er Liberal Alliance. Men lad os håbe, resten snart vågner op fra den behagelige plads i midten af dansk politik og tager hånd om problemerne ved deres rod, selv om de store vælgermasser ikke forstår sig på animalsk produktion.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle