Tre sprøjtninger mod septoria er tilstrækkeligt på Skabernäs HB

Afgrøderne i Sverige har ikke været så tidligt undervejs som i Danmark, og en tør periode i maj har gjort det muligt at styre septoria med tre sprøjtninger.

"Afgrøderne står rigtig godt. Generelt er udviklingen i marken lidt efter udviklingen i de danske marker, og det er også min fornemmelse, at vi er sluppet billigere i forhold til septoria, end det har været tilfældet i nogle egne af Danmark, Tyskland og Polen," siger Martin Rosenmejer.

Hveden er ved at skride og er lige blevet sengødsket med hundrede kilo kalkammon-gødning for at øge proteinindholdet i kernerne i høst. Planen er, at hveden skal sprøjtes sidste gang mod svampe om knap et par uger. Dermed kommer Martin Rosenmejer op på at sprøjte den tre gange mod svampesygdomme, som han plejer.

"Vi har kunnet tage septoria i opløbet og har derfor ikke haft problemer med at styre angrebene. Derfor har vi oplevet sæsonen som ret udramatisk indtil videre," siger Martin Rosenmejer.

Vårbyg sprøjtet anden gang

Han glæder sig over, at afgrøderne står rigtig godt.

Det gælder også vårbyggen, som lige er blevet sprøjtet anden gang mod svampesygdomme. Ved den lejlighed blev den også gødet med mikronæringsstoffer, vækstreguleret med Moddus og sprøjtet mod lus.

Wrap til fårene

Ud over salgsafgrøderne har Skabernäs også nogle mindre arealer med græs og lucerne.

"Vi har lige taget slæt. Det gav rigtig godt, helt vildt, og selvom jeg ikke har talt wrap-ballerne, vil jeg tro, at der er cirka 500," siger Martin Rosenmejer.

Dermed har han sikret en del af vinterfoderet til de cirka 1.000 moderfår.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle