Besøg fra hustru og børn i marken er "det bedste ved at være landmand"

At mødes i marken til en bid mad eller en kop kaffe er en fast tradition hos Helle og Brian Møller, når høsten skal i hus.

I ni år det været en tradition hos familien Møller i Spjald i Vestjylland at spise mad i marken, mens høstsæsonen står på. Da svigermor stoppede, tog Helle Møller over og sørgede for picnic og kaffe, da hendes mand Brian Møller forleden tærskede vårbyg.

"Det er det, det hele handler om. Stemningen i høsten. Det er årets forventninger, der bliver udløst, når vi rammer høsten, og børnene går op i det", fortæller Helle Møller, der tit er ude med noget mad eller en kop kaffe.

Stiller man samme spørgsmål om, hvorvidt det er hyggeligt med mad og besøg i marken, er det næsten samme svar fra piloten i gårdens 11 år gamle New Holland 8080.

"Det er da dejligt. Det er det bedste ved at være landmand, hvor høsten altid er højdepunktet for året", siger gårdejer Brian Møller, der er uddannet driftsleder.

Udover en ansat plejer børnenes farfar også at hjælpe til, selvom han for længst solgte gården videre til sin søn og svigerdatter.

Vårbyg giver supergodt

Normalt skal maskinerne slukkes, når aftensmaden kommer ud i marken, men det har der ikke været brug for i år, fortæller Brian Møller.

"Det har vi slet ikke gjort i år, fordi afgrøderne ikke har været modne endnu eller har været for våde. Vi skal tørre kornet i siloen. Det giver lidt ekstra omkostninger. Det ville være sjovere, hvis det bare var tørt", siger han.

Selvom regnen har drillet, har udbyttet for vårbyg på 50 hektar ud af 150 hektar givet "supergodt" med et udbytte på cirka syv ton pr. hektar på sandjorden JB 1.

Med billederne deltager Helle Møller i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle