Danbred klar med ny bestyrelse efter sag om krænkelser

Danbred har nu fundet en ny bestyrelse, der skal tage over efter den tidligere bestyrelse måtte gå af efter en sag om krænkelser af en række yngre, kvindelige ansatte.

Efter et møde i den samlede ejerkreds bag DanBred har man nu valgt en ny bestyrelse for svineavlsselskabet.

Det melder Danbred i en pressemeddelelse, hvor det også gøres klart, at en af den nye bestyrelses vigtigste opgaver bliver at få genoprettet tilliden til virksomheden.

Formanden for Danbred bliver fremover Andreas Lundby, mens Søren Foged Overgaard og Peter Iversen sammen overtager posten som næstformand. Derudover træder Lotte Broholm Andersen, Jørgen Holm Westergaard og Allan V. Pedersen ind i bestyrelsen. 

Udover medlemmerne udpeget af ejerkredsen vil medarbejdervalgte repræsentanter få plads i bestyrelsen.

DanBreds nye bestyrelse vil arbejde fokuseret på at genoprette tilliden over for virksomhedens medarbejdere, leverandører, samarbejdspartnere og omverden, lyder det videre i pressemeddelelsen.

"Jeg har, som alle andre, der har fulgt denne sag i medierne, den allerstørste sympati over for de krænkede kvinder og tager skarpt afstand fra det, der er sket. Derfor kommer det til at være en hovedprioritet for bestyrelsen, at vi får skabt en ny begyndelse for DanBred", siger Andreas Lundby, der er ny formand for DanBred.

"Der har været stor medieinteresse for sagen, og det forstår jeg godt. I den kommende tid vil vi fokusere skarpt på det interne: Medarbejdere skal kunne være trygge på arbejde, og vores leverandører og samarbejdspartnere skal vide, at vi er en organisation, man kan regne med. Tillid tager lang tid at opbygge, men vi starter i dag og vil arbejde hårdt for, at få det til at ske".

Landbrug & Fødevarer, DBI Holding og Danish Agro, der udgør ejerkredsen bag selskabet DanBred, meddelte lørdag, at alle daværende medlemmer af bestyrelsen, herunder formandskabet, trådte tilbage.

Det skete efter det var kommet frem, at den tidligere direktør Thomas Muurmann Henriksen har krænket en række yngre, kvindelige ansatte.

Det slog en intern undersøgelse fast, efter tre kvinder stod frem med deres oplevelser og sammen med 18 mellemledere hev fat i Danbreds bestyrelse. Bestyrelsen konkluderede efterfølgende, at der skulle udtales kritik af Thomas Muurmann Henriksens "uacceptable adfærd", men at han kunne blive i sit job. Efterfølgende sagde direktøren selv op, fulgt af bestyrelsen, der trak sig i weekenden.

Den tidligere bestyrelse for Danbred bestod af formand Christian Pasgaard Junker, Ove Thejls sad som næstformand, og dertil var Ulrik Bremholm, Per Nyby Pedersen, Jørgen Dalsgaard, Henning Haahr, Bo Kibsdal, Jens Jørgen Bigum og Lars Daugaard medlem af bestyrelsen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle